Szűrés

Ár

-

Bemeneti feszültség

Teljesítmény

Inverter

83

Betöltés... Kérjük várjon!

Raktáron
Raktáron

Somogyi SAI 1000USB Feszültségátalakító

  • 12V
  • 1000W
11 100 Ft
11 700 Ft
Külső raktáron

Somogyi SAI 2000USB Feszültségátalakító

  • 12V
  • 1000W
(3)
19 310 Ft
21 000 Ft
Külső raktáron

Somogyi SAI 600USB Inverter 300W Inverter

  • 12V
  • 300W
(1)
8 400 Ft
8 900 Ft
Beszerezhető

SPS SH300I Inverter 12V / 240W

  • 12V
  • 240W
(1)
22 760 Ft
Külső raktáron
Külső raktáron
Külső raktáron
Külső raktáron
Külső raktáron
Külső raktáron
Külső raktáron

EnerGenie 150W 12V autós inverter

  • 12V
  • 150W
(3)
5 700 Ft
Külső raktáron

Feszültésg átalakító a bestmarktól

A inverterek nagyszerűek, ha az autó használata közben 230V-os elektromos eszközöket és elektronikát kell bekapcsolni, például laptopokat, elektromos szerszámokat vagy televíziót. Ezek különösen hasznosak utazáskor vagy kempingezéskor, és ha rendszeresen elektromos eszközöket használnak az autóban. Sokkal olcsóbb megoldás lehet egy inverter beszerzése, mintha minden szerszámból megvennénk az akkumulátoros változatokat.

Autós feszültség átalkító

Az autós akkumulátor egyenáramú (DC), míg a legtöbb egyéb elektromos eszköz alternatív árammal (AC) működik. Az inverter funkciója, hogy a DC-t AC-re alakítsa át, így kompatibilis az elektromos készülékeivel. Az autó akkumulátor általában 12 voltos, és míg a legtöbb tápfeszültség-átalakító ezeket a 12 voltot 230 V-ra konvertálja, de  a bestmarkton elérhetőek olyan inverterek is amelyek más feszültségre konvertálnak.

A inverterek teljesítményük alapján vannak csoportosítva, ezért el kell döntenie, hogy mennyi mindent szeretne vele használni, és válasszon egy olyan modellt, amely biztosítja a szükséges teljesítményt. Például egy átlagos elektromos szerszám kb. 400 wattot fogyaszt, így szükség lenne egy körülbelül 500 wattos teljesítményű inverterre. Mindig az adott szerszám, vagy rákapcsolni kívánt fogyasztó címkéjén látható teljesítmény adatok alapján válasszuk ki kb 10-20%- kall nagyobb teljesítményű invertert. A nagy teljesítményű inverterek közvetlenül csatlakoznak az autó akkumulátorához, míg az alacsony kimeneti modellek csatlakoznak a cigarettagyújtóhoz is. A bestmarkt baloldalon található szűkítője segítségével könnyedén kikeresheti a megfelelő teljesítményű invertert. Valamint a bemeneti feszültség alapján is tud szűrni a speciális inverterek között is.

Azt is figyelembe kell vennie, hogy milyen típusú aljzatra van szüksége. A teljesítmény inverterek USB-porttal, általános háztartási aljzattal, vagy ezek kombinációival, több csatlakozóval is elérhetőek nálunk. A megfelelő modell használatával laptopot tölthet és tvét nézhet egyszerre, miközben feltölti a fényképezőgép elemeit. Ehhez egy olyan készülékre van szüksége, amely a három eszköz összteljesítményét elbírja, rendelkezik egy USB-porttal és két rendes háztartási aljzattal egyaránt.

Feszültség átalakító árak

Az inverter használata azt jelenti, hogy mindig hozzáférhet egy alternatív áramforráshoz. Az bestmarkt alacsony árú frekvenciaváltóinak széles választékának köszönhetően pontosan ki tudja választani a megfelelő modelt. Az olcsóbb készölékekkel egy kisebb teljesítmény igényű telefonos töltőt, vagy tvt üzemeltethet, egy drágább profi invertert vásárolva pedig akár egy 3000W teljesítményű nagy szerszám gépet, hűtőt is tud használni a szabadban.

Raktáron elérhető

Raktáron több modelt akár másnapra is el tudjuk küldeni, az ön címére, vagy a raktáron nem szereplő termékeket rövid 1-2 napos határidővel be tudjuk szerezni. Rendeljen nyugodt szívvel, az inverter beszerzését bízza a szakértőkre.

Népszerű, legjobb gyártók

Számos gyártó inverterei megtalálhatóak a bestmarkt áruházban. Kimelet inverter gyártóink: Akyaga, Blow, Belkin inverter, CyberPower, EnerGenie, Ewent, Fieldmann feszültség átalakító, Hq Power walker feszültség átalakító, Sps, Somogyi, Well, White energy feszültség átalakító.

Kimenő teljesítmény

A feszültség átalakitók két fő teljesitmény adattal rendelkeznek a folyamatos kimenő teljesítmény és a pillanatnyi kimenő teljesítmény. A folyamatos teljesitmény szint alatt azt értük amilyen teljesítményen az inverter folyamatosan megterhelhető. A pillanatnyi kimenő teljesitmény pedig az a maximális teljesitmény amivel rövid időre a védelem bekapcsolása nélkül terhelhető, elvisel a készülék. Az inverterek folyamatos terhelhetősége kb a fele a maximális, pillanatnyi teljesitményének.

Kimeneti jelalak

A kimeneti jelelak lehet szinuszos, módositott szinuszos vagy trapéz jelalakokból felépült a szinusz hullámhoz hasonló de egyenes vonalakból áló jel. A szinuszos jelelak ugyan olyan, mindenben megegyező jellemzővel birnak az elektromo hállózathoz hasonlóan. 230V 50Hz frekvenciával. A módosított vagy trapézinverterek is hasonló jellemzővel birnak, csak a jelalak más. Ezek nem tudnak szabályos szinuszos jelet kiadni, ha oszcillátorral ezeket megnéznénk, egyenes vonalakból épől fel a jel. A nem szinuszos jelűe általában az olcsóbb árkategóriához tartoznak, amikkel a motorokkal rendelkező készülékeket tudjuk hatékonyan meghajtani (bakácsgépek, kerti szerszámok, háztartási gépek...). A klimákhoz és a kompresszoros gépekhez mindenképpen a szinuszos jelűt válasszuk.

USB port

Bizonyos modeleken található USB port, amivel a usb képes készülékeket, telefonunkat tudjuk tölteni, használni. Ezek 5V 500mA és 2,1A között működnek.

Kimeneti túláram, rövidzár védelem

A legtöbb feszültség átalakító rendelkezik túláram védelemmel, ami akkor jó ha az üzemeltetett készülék zárlatos lesz, akkor sem kell aggódni hogy az inverterünk tönkremegy.

Figyelmeztetési küszöbfeszültség

Az akumulátorra kapcsolt inverter az akkumulátorunkat idővel lemeríti, igy ha azt nem pótoljuk, nem töltük fel akkor egy idő után a feszültség szintje csökkeni fog, lemerűl. A 12V feszültségű akumulátorok 11V nál a 24V akkumulátorok 22V nál számítanak lemerültnek, ezt az inverterünk  hangjelzéssel és/vagy fényjelzéssel fogja nekünk jelezni, hogy időben észrevegyük azt. Igen kellemetlen ha például egy nyaralás alkalmával annyira lemerítjük autónk akkumulátorát, hogy az már az autótt sem képes elinditánai.

Lekapcsolási küszöbfeszültség

Az inverter 12V akkumulátor eseten 10V, és 24V os akumulátor esetén 20V feszültség érték alatt el sem indul. Így védi akkumulátorunkat a mélykisülés ellen. Ez az a feszültség szint amikor még az akkumulátor gyorsan és károsodás nélkül feltölthető, igy ez igen fontos. Nagy teljesítményű invertereknél van Ledsor amin folyamatosan nyomon követhetjük akkumulátorunk töltöségi szintjét.

Hőmérséklet figyelés

A túl magas hőmérséklet sem kedvez az inverterünknek. Itt is két szintet külömböztethetünk meg, az első amikor csak figyelmeztet minket a készülék a magas hőmérsékleti szintre. Ilyenkor túl hosszú időn keresztűl üzemel magas teljesitményen, vagy a környezeti hőmérséklet túl magas, esetleg a készülék a napon helyezkedik el. Ilyenkor gondoskodni kell a készülék extra hűtéséről, esetleg az árnyékos helyre kell tenni, ha ezek nem segítenek akkor a fogyasztók csökkentésével is orvosolható a probléma. A második szint amikor a készülék lekapcsol, tartós túlmelegedés esetén, egy bizonyos hőfok felett a védelem lekapcsolja a feszültség átalakítót. 

Terheléskijelzés

A profi inverterek esetében a terhelési szintet is láthatjuk egy Led soros kijelzőn keresztűl. Itt látjuk hogy még kapcsolhatunk e be plussz fogyasztót anélkül, hogy a készüléket túlterhelnénk. 

Távvezérlés

A teknika fejlődik folyamatosan igy az inverterek fejlesztése sem áll meg, manapság már távolról is kapcsolhatjuk invertereinket. Azok a modellek amik rendelkeznek ilyen aljzattal, a gyártó álltal készített távvezérlővel is irányitható.

Készenlét kapcsoló

Standby üzemódban a készülék alig fogyaszt áramot. Az ilyen funkcióval ellátott inverterek képesek felismerni, ha nincs rajtuk terhelés, ilyenkor készenlétbe kapcsolnak. Ha terhelés kerül rá, azt felismeri és ujra múködésbe lép.

Sorry, your browser doesn't support canvas. Please try another.

BestMarkt


Pörgesd meg a kereket és nyerj!


Add meg az email címedet és teszteld a szerencsédet!