Szűrés

Ár

-

Sütőforma, sütőtál, tepsi

199

Betöltés... Kérjük várjon!

Külső raktáron
Külső raktáron
Külső raktáron
Külső raktáron
Külső raktáron
Külső raktáron
Külső raktáron

Bosch HEZ632070 Univerzális tepsi

(1)
13 740 Ft
Külső raktáron
Külső raktáron
Külső raktáron
Külső raktáron
Külső raktáron
Külső raktáron
Külső raktáron
Külső raktáron
Külső raktáron
Külső raktáron
Külső raktáron
Külső raktáron

Szemet gyönyörködtető sütemények

Aki szeret süteményeket sütni, az pontosan tudja, hogy mennyi eszközre van szükség a konyhában. Már egy hagyományos sütemény sütéséhez is több fajta eszközre van szükségünk. Ilyen például a tepsi, habverő, tálak, gyúródeszka, nyújtófa és még sorolhatnánk. Ha pedig eltekintünk a hagyományoktól. És szeretnénk valami modern süteménnyel meglepni a családot. Ami modern eszközökkel, technikákkal készülnek, akkor a kínálat igen széles. Rengeteg féle sütéshez való eszköz áll a rendelkezésünkre. Ha például szeretnénk meglepni a családot. És nem a hagyományos tepsiben szeretnénk elkészíteni a süteményünket. Vagy magunk szeretnénk elkészíteni a gyermekünk figurás születésnapi tortáját. Akkor nézzünk szét a bestmark webáruházában kapható sütőformák között. Széles választék áll rendelkezésünkre. Legyen az télapó, rénszarvas, angyalka tortaforma vagy mézeskalácsforma. Áruházunkban megtalálja.
A háziasszonyok nem csak a sütemény ízvilágát tartják fontosnak. Hanem nagyon fontos szempont a kinézet is. Hiszen először a szemünk fog belőle falatozni. Nyilván senki nem kóstolna meg olyan süteményt, aminek már a kinézete sem a fogára való. Ebben igazán nagy segítségünkre vannak a sütőformák. 

Milyen sütőformát válasszunk?

Arra a kérdésre, hogy milyen sütőformát válasszanak igen nehéz válaszolni. Hiszen ez mind az ízlésünktől, kreativitásunktól vagy esetleg a gyermekünk igényeitől függ. Egy háztartásban, ahol szeretik a süteményeket ott általában a háziasszony szokta elkészíteni ezeket a finomságokat. Az egyik legfontosabb sütőforma ami szinte minden ilyen háztartásban megtalálható. Az a különböző formájú figurák. Ezek leginkább a karácsony közeledtével szoktak előkerülni a fiókból. Hiszen ilyenkor elég sokan sütnek mézeskalácsot. Ezt akár a gyerekeinkkel közösen is tudjuk készíteni. Így nekik is nagy élményt szerzünk, és nekünk is melegség fogja átjárni a szívünket. A gyerekek imádják az ilyen programokat. Legyen kislány vagy kisfiú. Biztos élvezni fogja. Rengeteg forma létezik. Például fenyőfa, csengő, csillag, csizma és még rengeteg féle.
Azonban nem csak karácsonyra tudunk ilyen süteményeket készíteni. Egy átlagos hétvégén is bármikor készíthetünk figurás kekszeket. Vagy tortákat. A gyerekek nem csak a formázásban, de akár a gyúrásban is tudnak segíteni.  Már vannak úgynevezett sütemény pecsétek is. Melyekkel a hagyományos kekszünkből akár pillangót is varázsolhatunk. Ezzel csak annyi a dolgunk, hogy rápecsételünk a tésztára. Ezek a pecsétek is rengeteg verzióban elérhetőek. Például tulipán, emoji, nyuszifej stb. Egy élmény lesz a készítésük. Biztosak lehetünk benne, hogy még a Mi arcunkra is mosolyt csalnak.
A tortáról leginkább mindenkinek a kerek, hagyományos forma jut eszébe. Bármikor elkészíthetjük gyermekünk kedvenc figuráját is tortaként. Ma már rengeteg féle tortaforma kapható. Ám ha véletlenül olyat szeretnénk készíteni amire nem találunk formát. Ne keseredjünk el. Egy kis kreativitással bármit eltudunk magunk is készíteni. Ez viszont már több gyakorlást igényel. Csak, hogy még fokozzuk az élményeket. Kaphatók már úgynevezett csokiformázók. Ennek a segítségével magunk készíthetjük el a tortára például a Boldog Születésnapot feliratot. A csokoládét készíthetjük magunk is. De ha ezzel még nem igazán merünk próbálkozni, akkor csak annyi a dolgunk, hogy felolvasszunk egyet.
Nem csak a gyerekeknek kedveznek a különféle sütőformák. Vannak hagyományos sütemények is, melyek például őzgerinc formában készülnek. Vagy nézzük a kuglófokat. Az elkészítésükhöz is egyedi formára van szükségünk.
Ma már egyre több modern sütemény formával találkozhatunk. Ilyen például a szufléforma.  A szufléforma általában porcelánból készül. Ugyanis a porcelán jól bírja a hőt, illetve esztétikailag is nagyszerű. Így ebben is tálalhatjuk a szuflénkat. Különböző méretben kaphatók. 6 cm átmérőtől a 12 cm átmérőig megtaláljuk őket. A 12 cm-es formák már kíválóan alkalmasak más sütemény, étel felhasználására is. Például süthetünk benne muffint. Vagy esetleg tojást is. A kisebb méretű szuflé forma alkalmas szószok, savanyúságok, mártások tálalására is. A szuflé formáknak tálalásnál is nagy hasznát tudjuk venni. Tökéletesen tudunk velük köretet formázni. Ha a szuflén kívül más különlegességet is szeretne elkészíteni ajánljuk figyelmébe a cupcake sütőformát is.
Ma már szinte minden sütőformát megtalálunk szilikonos sütőforma – ként. Már nem kell a csatos sütőformákkal bajlódni. A szilikonos sütőformák rendkívül rugalmasak és hőállóak. Ezeket a formákat első használat előtt mindig mossuk el. Majd töröljük szárazra és kenjük kis bőséges zsiradékkal. Ezt a műveletet legközelebb már nem kell elvégezni. Erre már csak akkor lesz szükség, ha a forma nagyon kiszárad. De szerencsére ez igen ritkán fordul elő. A szilikonos sütőformák használatánál néhány dologra érdemes odafigyelni. Ilyen például, hogy  az üres szilikon formát tegyünk tepsire mielőtt beletennénk a tésztát. Ugyanis az anyaga rendkívül rugalmas, így könnyen kiborulhat belőle a nyers tészta. Ne tegyük ki közvetlen hőhatásnak. Tehát ne engedjük nyílt lánggal érintkezni. Késsel vagy éles eszközzel soha ne nyúljunk hozzá, mert ezektől könnyen megsérülhet. Szeletelés előtt mindig borítsuk ki a formából. Akkor a legkönnyebb kivenni belőle a süteményt, ha megvárjuk, hogy teljesen kihűljön. Mosogatógépben is moshatók. De a hosszabb élettartam érdekében inkább a kézi mosogatást javasoljuk. Ne használjunk hozzá dörzs szivacsot vagy erős vegyszert. Mert ezek is az élettartam rövidülését okozhatják.  Ilyen például a muffin sütőforma. Gyakori kérdés szokott lenni az ilyen anyagú sütőformáknál, hogy milyen sütőben használhatók!? Nem fog-e megolvadni? A szilikonos sütőformák bármilyen sütőben használhatók. Még mikrohullámú sütőben is. Hőálló tulajdonságának köszönhetően nem fog megolvadni. 220-260 fokig hőállók, és -25- -60 fokig tűrik a hideget.
A sütőformák mellett az egyik legtöbb háztartásban megtalálható eszköz a sütőtál. Rengeteg tál van a piacon. És igazság szerint sokfélét is használunk. Hogy könnyebb legyen választani ismertetünk néhányat.

Római tál

Ez a tál egy cserépedény. Nem mázas anyagból készült. Ezért áztatásra van szükség. Ez azt jelenti, hogy használat előtt körülbelül 35-40 percig vízbe kell áztatni. Ezáltal a cserép megszívja magát vízzel. Hőnek fokozatosan tehetjük csak ki. De a nagyon magas hőmérsékletet kerüljük. Annak köszönhetően, hogy áztatás során magába szívja a vizet. A benne készül ételek nem száradnak ki. Legyen szó kenyérről vagy húsról. Omlós, puha lesz a végeredmény.  Ez az tál több funkciót is ellát. Lehet benne főzni, sütni, párolni. Legelső alkalommal főzzünk benne vizet. Kenyérsütéshez is kiváló ez a cserépedény. Hiszen a tetejét levéve az utolsó néhány perc alatt ropogósra süthetjük a héját. Így a belseje puha marad és nem szárad ki.   

Kerámia sütőtálak, sütőforma, tepsi

Enni mindenki szeret. De nagyon fontos, hogy az ételünket miben készítjük el. Olyan konyhai eszközökre van szükségünk, melyek segítik az ételek elkészültét. Ilyenek a kerámia sütőtálak. Pecsenyék, egytálételek, sütemények, tészták mind-mind tökéletesen megsülnek az ilyen mázas sütőtálban. Ezek a tálak ráadásul igazán dekoratív kellékek. Tökéletesek a tálalásra is. A kerámia bevonat az utóbbi évek legnagyobb újítása a konyhai eszközök tekintetében. Csak természetes anyagot tartalmat, így az egészségünkre nem ártalmas. A kerámia bevonatú tálak nem igényelnek sok zsiradékot. Ezeknek a tálaknak tökéletes a hőelosztása. Nem engedi letapadni az ételt. A karcolásoknak ellenáll. Tisztítása pedig egyszerű. A kerámiaedényekben a kerámia „lezárja” az ételek külső rétegét. Ezzel megtartja az ételekben rejlő ásványi anyagokat és vitaminokat. Ezáltal sokkal zamatosabb, finomabb lesz az ételünk.

Tűzálló tálak vagy hőálló sütőtál, tepsik

Ezek a hőálló tálak körülbelül három évtizede terjedtek el. Ma már szinte minden háztartásban megtalálhatók. Nemcsak a sütőben, hanem gáztűzhelyen vagy akár mikróban is használhatók. Sokáig tartja a hőt. Így egy vendégvárásnál is tökéletes megoldás. Hiszen amíg a vendégeket várjuk, az ebben készült ételünk biztos nem fog kihűlni.
Az ilyen tálak stílusosak és praktikusak. Különböző méretben és formában kaphatók. Nem tapad le bennük az étel. Ezáltal a tisztítása is egyszerű. Mosni csak lehűlt állapotban szabad.  Ezek a tálak üvegből készülnek. Az üveg semmilyen étellel nem lép reakcióba. Biztonságos benne a főzés. Nem tartalmaz az egészségre káros anyagokat.
Használat előtt mindig alaposan szemrevételezzük. Ha légbuborékokat vélünk felfedezni, azt nem szabad használni. Ugyanis az üveghiba miatt hő hatására robbanás is bekövetkezhet.  A tálat üresen soha nem szabad tűzre tenni. Ha gáztűzhelyen használjuk, mindig lángelosztóval tegyük. Ezáltal lefogja a hőt. A hőmérsékletet csak fokozatosan növeljük. Ezek a tálak úgynevezett fedeles sütőtálak. Hiszen kapható olyan kiszerelésben is, mely fedővel van ellátva.
Ami minden háztartásban megtalálható az a tepsi. Hiszen erre nagyon sokszor szükségünk van. Érdemes többfélét tartani otthon, hiszen minden ételhez, süteményhez más és más tepsire van szükségünk. Különböző falvastagságban, méretben találjuk meg őket.
A zománcozott tepsi az egyik legelterjedtebb. Ez természetesen nem véletlen, rengeteg előnye van. Elenáll az égésnek, nem ragad le benne az étel. Könnyű a tisztíthatósága. Mosogatásnál arra kell csak figyelnünk, hogy elkerüljük a karcolódást. Régen rengeteg zsírral főztek/sütöttek a háziasszonyok. Ez leginkább azért történt, mert nem volt megfelelő eszközük. Így próbálták megakadályozni, hogy leragadjon az étel.  A zománcozott tepsik használatával nem kell attól tartanunk, hogy leragad a sütemény vagy az étel. Így nem kell sok zsiradékot sem használnunk. Ezáltal sokkal egészségesebben tudjuk elkészteni az ételünket. Az ilyen tepsi rendkívül sokoldalú. Készíthetünk bennük rakott ételeket, süthetünk bennük húst. De készíthetünk bennük süteményeket is. Mindenféle étel elkészítésére alkalmas. Elektromos és gázsütőben is használhatók.

Alumínium sütőtepsi, sütőtál

Népszerűségét elsősorban az alacsony tömegének és a jó hővezetési tulajdonságának köszönheti. Meglehetősen szilárd és strapabíró. Ütések hatására behorpadhat. Ezek az alumínium tepsik leginkább sütemények sütésénél kerülnek elő. Az alumínium bevonat gondoskodik arról, hogy ne rozsdásodjon. Illetve ennek köszönhető a tapadásmentesség is. Tisztítása roppant egyszerű. Az ilyen fajta tepsik sem igényelnek sok zsiradékot. Ezáltal egészséges ételeket tudunk benne készíteni. 

Rozsdamentes acél tepsik

Igazán elterjedt eszközökről van szó. Ezt a könnyű tisztíthatóságának köszönheti elsősorban. Az is a javára írandó, hogy az ételekhez kevesebb zsiradékot kell felhasználni. Legnagyobb előnye, hogy ellenáll a korróziós hatásoknak. Ezáltal hosszabb ideig használható. Nem lép reakcióba az ételeinkkel. 

Milyen bevonatok közül választhatunk?

Teflon: tapadásmentes felületet ígér, amelyet meg is kapunk. Zsiradék hozzáadása nélkül főzhetünk benne. Tisztításánál nagyon óvatosnak kell lennünk, mert ha karcok keletkeznek rajta, akkor elveszíti a tapadásmentes képességét. Karcolás keletkezése után, nem is lenne szabad tovább használni. Hisz a teflon bevonat tapadásmentességét politetrafluor-etilén anyag bevonásával érik el. Ez az anyag, ha 300 fok fölé melegszik, méreg anyagokat kezd szivárogtatni magából. De valljuk be őszintén, kevés az olyan háztartás, ahol egy-két karc miatt kidobják ezeket a drága tepsiket.
Öntött vas: Évezredek óta létezik, és használják is őket. Szerencsére ma is nagyon sokan használják. Nehéz és vastag, jól tartja a meleget. Ráadásul fontos szempont, hogy bármilyen tűzhelyen használható. Legyen az gáztűzhely, vagy elektromos főzőlap. A tapadásmentességét annak köszönheti, hogy gyártás során növényi olajjal vonják be. Természetesen ez a bevonat használat során kopik, ezért az edény színe jelez nekünk, hogy mikor kell kikennünk. Amíg fekete, addig nem kell hozzányúlnunk, ha eléri a szürke színt, akkor van szükség újra kenésre.
Ebből a fajta tepsiből méreganyagok nem tudnak kioldódni, mert nem tartalmaznak. Szinte bármilyen étel elkészíthető benne. Hátránya: ha egyszer hanyagul rakjuk el, megjelennek rajta a rozsda foltok, melyeket nem igazán lehet eltávolítani. Ezek pedig az edény használhatatlanságát idézik elő.
Alumínium és réz: Az alumínium és a réz az egyik legelterjedtebb fémek közé sorolandók. Viszont használatuknál pár dologra figyelnünk kell. Ugyanis a savas közeg korróziót válthat ki. Éppen ezért a savas ételeket nem tanácsos ezekben tárolni.
Rozsdamentes acél: Az egyik legelterjedtebb anyag, melyekből tepsik készülnek. Ha ilyen mellett állapodunk meg, biztosan hosszú- hosszú évekig hű „társunk” marad. Rendkívül strapabíró, nem igényel különösebb karbantartást, ráadásul könnyű is.  Árát tekintve igen kedvező. Ennek az anyagnak a rengetek pozitív tulajdonságának köszönhetően már bogrács, és grilltárcsa is készülhet belőle. Nincs olyan tulajdonsága ami miatt hamar tönkre mehet, ami rövidíteni az élettartamát.. A rozsdamentes acélból készült tepsik jól bírják a tisztítószereket is. Persze a karcolásokra azért ügyeljünk, de erre is inkább csak esztétikai okokból. Nem tartalmaz káros anyagokat, ezáltal hő hatására sem tudnak kioldódni belőle. Mosogatógépben is moshatók. 

A következő helyeken hirdetjük és az alábbi módon lehet rákeresni:

sütőforma árgép bestmarkt

sütőforma árukereső bestmarkt

sütőforma emag bestmarkt

sütőtál árgép bestmarkt

sütőtál árukereső bestmarkt

sütőtál emag bestmarkt

 A bestmarkt áruházában 145 féle sütőforma, sütőtál, tepsi közül válogathat.